Wat bied ik aan?

JILL CHILD

Freelance English Language Trainer

EDUCATION

Open University UK

SKILLS & EXPERTISE

  • Coaching
  • Technical English
  • Sales English
  • Presentations in English
  • Email English
  • English on the telephone
  • English in meetings
  • Report writing in English

Les in kleine groepen

Dit is een efficiënte en plezierige manier om te leren. Ik gebruik groepsdynamiek om de lessen interactief en uitdagend te maken. Dit moedigt cursisten aan om hun Engels op een praktische wijze te gebruiken en te verbeteren. Niet alleen worden de ’bouten en moeren’ van het Engels (vocabulaire en grammatica) onder de loep genomen, ook wordt er aan spreekvaardigheid gedaan door gesprekken over het nieuws of over bedrijfsmatige onderwerpen te voeren. Tevens vormen rollenspel, kleine presentaties over belangrijke thema’s en alledaagse gesprekjes hier onderdeel van. Alles hangt af van de wensen en doelstellingen van de cursisten.

Individuele lessen

Hierdoor kan een cursus helemaal afgestemd worden op slechts één cursist. Dit is zeer effectief wanneer een cursist specifieke problemen ervaart met de taal, of wanneer er materiaal moet worden behandeld dat erg vakspecifiek is. Cursisten zijn dan bijvoorbeeld bestuursvoorzitters die iets in het Engels moeten presenteren, of bedrijfsartsen die moeten communiceren met Engelssprekende bedrijven, of ingenieurs die moeten communiceren met onderaannemers in Azië. Ook voor mensen die geen zelfvertrouwen hebben als het gaat om hun Engelse taalvaardigheden is dit een optimale manier om te leren. De lessen zijn bijzonder interactief en door de intensieve begeleiding worden in betrekkelijk korte tijd zeer goede resultaten behaald.

Flexibiliteit

Aangezien iedere cursus op maat gemaakt is voor een groep of individu, wordt het te behandelen materiaal specifiek ontworpen op basis van de bestaande behoeften. Het is mogelijk om eigen materiaal van de cursisten in de lessen te verweven, zoals verslagen of presentaties. Dit stelt ons in staat om ons te richten op de soms erg specifieke taaleisen vanuit bepaalde industrieën. Het is ook mogelijk om een meer algemene cursus te volgen, bijvoorbeeld Engels aan de telefoon, Engels in e-mails of technisch Engels. Kortom: er zijn talloze mogelijkheden!

Niveaus

Ik heb lesgegeven op alle niveaus, van beginnersniveau tot niveau C2 (CEFR uitgebreide versie in Nederlands door OBS juli 2009). Veel Nederlanders bevinden zich ergens tussen A2 en B1 op deze schaal.

Meer dan alleen taaltraining

Ik ben van mening dat een ontspannen en positieve leeromgeving erg belangrijk is bij het motiveren en aanmoedigen van cursisten om hun Engels te gebruiken. Ook al hebben ze een passieve kennis van het Engels vanuit hun schooltijd (ze begrijpen veel van wat ze lezen of horen), kan het voor sommige toekomstige cursisten intimiderend zijn om de taal daadwerkelijk te gaan gebruiken in hun vakgebied. Ik herken dit door mijn eigen ervaring met het leren van het Nederlands. Ik vind het dan ook erg leuk om met cursisten aan de slag te gaan en ervoor te zorgen dat hun zelfvertrouwen groeit, zodat ze meer vertrouwen krijgen in hun vermogen om deel te nemen aan Engelse communicatie. 

Nieuws

Over jill child

I have done a personal training Cambridge Business Benchmark English with Jill and it has been really helpful.

Contact

Wilhelminalaan 58 6042 EP Roermond
T+31 (0) 615053316 Einfo@jillchild.nl